ANP8 mrt '11 06:31

Film Gooische Vrouwen in première

AMSTERDAM (ANP) - De film Gooische Vrouwen, een vervolg op de gelijknamige tv-serie, gaat dinsdagavond in première in het Amsterdamse theater DeLaMar. Tegelijkertijd kunnen vijfduizend fans de film zien in veertien Pathé-bioscopen. Vanaf donderdag is de film te zien in 145 zalen in Nederland.

De door Linda de Mol ontwikkelde dramaserie Gooische Vrouwen, over het wel en wee van vier vrouwen in Het Gooi, was vijf seizoenen lang op tv. Eerst op Talpa en later op RTL4. Eind 2009 won de serie over Cheryl (Linda de Mol), Claire (Tjitske Reidinga), Anouk (Susan Visser) en Roelien (Lies Visschedijk) de Gouden Televizier-Ring voor beste tv-programma.

De gelijknamige film lijkt ook een groot succes te worden. In de voorverkoop zijn al ruim 50.000 kaarten verkocht, maakte Independent Films vorige week bekend. De film gaat over de vier vriendinnen die ditmaal hard toe zijn aan vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Will Koopman regisseerde de film. De titelsong Foxy lady is van Alain Clark.

Gerelateerde artikelen