ANP8 dec '11 10:31

'PPS goed voor BAM'

AMSTERDAM (AFN) - De publiekprivate samenwerking (pps) met pensioenfonds PGGM legt BAM geen windeieren. Door de samenwerking haalt het bouwbedrijf eeen mooie boekwinst en kan het zijn schuldpositie verminderen. Dit schrijft SNS Securities donderdag naar aanleiding van de bekendmaking van BAM dat het drie projecten heeft overgezet naar zijn joint venture met PGGM.

BAM houdt een aandeel van 20 procent in de projecten, en maakt met de transactie een boekwinst van 10 miljoen euro. SNS verwacht dat de totale boekwinst die BAM in de komende jaren met de joint venture behaalt op 30 miljoen euro uitkomt.

Ook betekent de overdracht van de projecten een significante bijdrage aan de desinvesteringsdoelstelling van BAM, zo tekent SNS aan. Hiernaast verlaagt BAM door de joint venture met PGGM zijn schuldenlast op bouw- en infrastructuurprojecten de komende jaren met ongeveer 720 miljoen euro, verwacht SNS. Hierdoor, en door de aanwezigheid van zijn financieel draagkrachtige partner, bestaat er voldoende financiële ruimte voor extra investeringen in pps-projecten.

Donderdag om 10.20 uur noteerde het aandeel 0,3 procent lager op 2,72 euro.

Gerelateerde artikelen