ANP18 nov '11 12:48Aangepast op 18 nov '11 18:26

N362 weer open na ongeval met tankwagen

DELFZIJL (ANP) - De N362 bij Delfzijl is vrijdagavond om 6 uur weer opengegaan, nadat in de ochtend op de weg een tankwagen met waterstofperoxide was gekanteld. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer gezegd. Door de klap raakte de wagen lek en stroomde een deel van de lading en diesel in de naast de weg gelegen sloot. Die moest leeggepompt. Ook de berm werd beschadigd.

Een deel van de vloeistof werd overgepompt naar een andere tankauto. Toen de situatie stabiel was, zetten twee takelwagens de tankwagen weer rechtop. De gecrashte tank, waarin nog een deel van de lading zat, kon met een andere dieplader en onder begeleiding van brandweer en politie naar een bedrijf op het Chemiepark van Delfzijl worden gebracht.

De brandweer hield de gekantelde tankwagen urenlang nat om de waterstofperoxide die uit het lek stroomde, te verdunnen. Waterstofperoxide is een zeer bijtende stof, zeker in hoge concentraties zoals in de tankwagen, aldus een woordvoerder van de brandweer. Er is geen ontploffingsgevaar geweest.

De chauffeur van de vrachtwagen raakte bij het ongeluk licht gewond en is naar een ziekenhuis gebracht. Hij is niet in aanraking geweest met de vloeistof. Waterstofperoxide wordt onder meer gebruikt als ontsmettings- en bleekmiddel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen