ANP25 feb '11 08:06Aangepast op 25 feb '11 09:29

Meer omzet voor Dockwise

BREDA (AFN) - Maritiem dienstverlener Dockwise heeft in het vierde kwartaal de omzet zien toenemen ten opzichte van het derde kwartaal. In het huidige kwartaal is er weinig beweging op de markten qua volume en prijsbepaling, maar de vooruitzichten voor de langere termijn zijn goed. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend.

Dockwise realiseerde in het vierde kwartaal opbrengsten van 123 miljoen dollar (bijna 89 miljoen euro). In de derde verslagperiode van het jaar werd nog een omzet van 109 miljoen dollar in de boeken gezet.

De aangepaste nettowinst van het concern kwam in het vierde kwartaal uit op 17,3 miljoen dollar. De schone winst bedroeg 2,8 miljoen dollar. Dockwise spreekt over 2010 als een ,,uitdagend'' jaar. Het bedrijf stelde op korte termijn nog de gevolgen van de lagere olieprijs in 2009 van zich af te moeten schudden. De klanten in de olie- en gasindustrie tonen volgens Dockwise echter een ,,robuuste gezondheid''.

Boorplatformen

De recente en huidige stijging van de olieprijs zou de vraag naar boorplatformen moeten stimuleren, aldus het bedrijf. Voor de diensten van Port & Marine services is het wachten op herstel. ,,Traditioneel volgt dat op een herstel van de economie.''

Hoewel er in het eerste kwartaal van dit jaar nog weinig reuring is op de markt, tekenen zich positieve signalen af. ,,Als we over dit jaar heen kijken, zien we een bemoedigend beeld. Vanaf 2012 zal het aantal grote offshoreprojecten toenemen'', aldus Dockwise.

Dockwise kan in afwachting van nieuwe klussen voorlopig aan het werk met bestaande orders. Aan het eind van 2010 had het bedrijf voor 380 miljoen dollar aan opdrachten in de boeken, waarvan dit jaar 174 miljoen dollar wordt uitgevoerd.

Gerelateerde artikelen