ANP16 dec '11 14:33

Greenchoice neemt maatregelen

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Energieleverancier Greenchoice neemt maatregelen naar aanleiding van de problemen met het versturen van de eindafrekeningen aan consumenten. Het bedrijf kreeg van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een boete opgelegd van 7,2 miljoen euro.

De NMa controleerde of Greenchoice haar klanten binnen twee maanden na de overstap naar een andere leverancier een eindafrekening had verstuurd. Gebleken is dat dit in de periode maart 2005 tot maart 2011 in ruim 20 procent van de gevallen niet op tijd gebeurde. Ruim de helft van de eindafrekeningen in deze groep werd helemaal niet verzonden.

De drie directieleden van Greenchoice hebben ,,hun verantwoordelijkheid genomen en zijn uit eigen beweging opgestapt'', aldus een woordvoerder van het bedrijf. Greenchoice zoekt nu een nieuw bestuur voor de onderneming.

Rente

Greenchoice erkent dat de eindafrekeningen te laat verzonden zijn en betreurt dat. ,,Ondanks het feit dat alles hersteld is, vindt de NMa het toch nodig een dusdanig omvangrijke boete op te leggen'', aldus Greenchoice in een reactie. Het bedrijf kon nog niet aangeven of het in beroep gaat tegen de boete.

Mensen die nog geld tegoed hadden zijn volgens de onderneming inmiddels allemaal betaald, inclusief rente. Klanten die nog moesten bijbetalen, hoeven dat niet meer te doen.

Gerelateerde artikelen