ANP6 jun '11 08:21

Verliezen op Aziatische beurzen

TOKIO (ANP) - Zorgen over de Amerikaanse economie en de Japanse energiesector waren maandag de oorzaak van flinke verliezen op de Japanse aandelenbeurs. Ook andere beurzen in het Verre Oosten sloten met verlies.

Beleggers maakten zich zorgen over de mogelijke groeivertraging van de Amerikaanse economie, nadat vrijdag tegenvallende cijfers over de groei van het aantal banen naar buiten waren gekomen.

Op de Japanse beurs ontstond ook consternatie na opmerkingen van de beursdirecteur dat energiebedrijf Tepco tijdelijk genationaliseerd zou moeten worden. Tepco, de exploitant van de kerncentrale Fukushima-Daiichi, kwam in zwaar weer na de aardbeving en tsunami op 11 maart. De opmerkingen zorgden voor een koersval van 24 procent. Ook andere energiebedrijven werden in de val van Tepco meegesleept.

De Nikkei-index sloot 1,2 procent lager op 9380,35 punten. De Kospi-index in Seoul noteerde vlak op 2113,47 punten en de Australische All Ordinaries verloor 0,4 procent tot 4648.700 punten. In Hongkong stond de Hang Seng-index in de middaghandel op een verlies van 1,3 procent.

Gerelateerde artikelen