ANP5 dec '11 17:28Aangepast op 5 dec '11 17:55

'Eenheid hersteld in FNV'

ANP Xtra
ANP Xtra

AMSTERDAM (AFN) - De eenheid in de FNV is hersteld. Dat zeiden voorzitters van bonden die aangesloten zijn bij deze vakcentrale maandag na afloop van een bijeenkomst van de federatieraad. Ze zijn het eens over de nieuwe koers die de vakbeweging in zal slaan.

,,We gaan daarbij uit van de macht van het getal en de kracht van de herkenbaarheid," zei voorzitter John Kersten van FNV Bouw. ,,Dat houdt in dat de manier waarop bonden georganiseerd zijn, zal veranderen. Als we kijken naar de bouw, dan zien we daar dat minder vaste mensen in dienst zijn en meer mensen die als zelfstandige werken. Op die ontwikkeling moeten we inspelen.''

Dat betekent niet dat FNV Bouw, FNV Bondgenoten en de ambtenarenbond Abvakabo afzien van eerder aangekondigde samenwerking. ,,Dat gaat alleen over terreinen van de bonden die elkaar raken," zei Corrie van den Brenk van Abvakabo. Zij noemde als voorbeeld bedrijven als KPN en Getronics, die los staan van de overheid en waar Abvakabo actief is.

Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten zei dat die samenwerking in lijn ligt met het rapport over de nieuwe koers, zoals dat afgelopen weekeinde in Dalfsen werd gepresenteerd. Walter Dresscher van de onderwijsbond AOB zei dat de samenwerking tussen de drie bonden het rapport over de nieuwe koers ,,niet hoeft te bijten''.

Gerelateerde artikelen