ANP21 sep '11 18:14

Opnieuw stakingen in Griekenland

ATHENE (AFN) - Terwijl Griekenland er alles aan doet in aanmerking te komen voor nieuwe financiële steun, hebben de Griekse vakbonden woensdag opnieuw algemene stakingen aangekondigd.

De twee grootste vakbonden, Adedy en GSEE, riepen op tot een algemene staking op 5 en 19 oktober uit protest tegen de voorgenomen bezuinigingen van de Griekse regering. ,,We zullen vechten tot het einde om dit beleid omver te werpen'', zei Ilias Iliopoulos van de vakbond Adedy woensdag.

Een trojka van inspecteurs van de Europese Unie, het IMF en de Europese Centrale Bank (ECB) zet de gesprekken met Griekenland volgende week voort. Die worden gevoerd in Washington, waar de Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos aanwezig is bij de bijeenkomst van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds.

Inspecteurs

Tevens gaat een team inspecteurs naar Griekenland om de financiële ontwikkelingen in het land verder te onderzoeken. De inspectie is belangrijk. De Griekse overheid moet stevig ingrijpen om een faillissement te voorkomen en in aanmerking te komen voor een volgende tranche van 8 miljard euro uit het steunpakket voor het noodlijdende land.

Griekenland kondigde woensdag een plan aan om afgesproken bezuinigingsmaatregelen verder naar voren te halen om voor het steunpakket in aanmerking te komen. Venizelos gaf geen details over de maatregelen, maar zei dat er weinig ruimte was om de inkomsten te verhogen, wat erop wijst dat hij niet zou aandringen op nieuwe belastingverhogingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen