ANP6 mei '11 07:57

ING start volgen KPN met koopadvies

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De analisten van ING hervatten het volgen van het aandeel KPN met een koopadvies. Het koersdoel is door analist Jeffrey Vonk gezet op 13,50 euro, zo bleek vrijdag uit een rapport.

ING wees bij de toekenning van het advies onder meer op het winstgevende groeipotentieel van het telecombedrijf. ,,Hoewel het tijd kost om de perceptie van investeerders te herstellen na de verlaging van de ebitda-verwachting op 21 april, zien we de KPN investeerdersdag op 10 mei als een potentiële aanjager voor het aandeel'', aldus Vonk.

Volgens ING moet de nieuwe topman, Eelco Blok, laten zien dat hij de juiste persoon voor de functie is. Ook moeten een aantal strategische vragen door hem worden beantwoord. Analist Vonk verwacht dat de nieuwe strategie 'evolutionair' zal zijn en niet 'revolutionair'.

Omzetdoelen

Omzetdoelen hoeven er op 10 mei niet te worden verwacht. ,,Wij denken dat KPN doelen voor de middellange termijn zal geven, met een focus op ebitda, vrije kasstroom en aandeelhoudersbeloningen'', aldus ING.

Het aandeel KPN sloot donderdag op 10,67 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen