ANP16 nov '11 14:59

'Lagere opening verwacht op Wall Street'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen woensdag naar verwachting lager beginnen. De stemming wordt opnieuw bepaald door de Europese obligatiemarkten, waar de rentes op Italiaanse en Spaanse staatsleningen na een kortstondige daling weer toenamen tot verontrustende niveaus.

Het aandeel Dell zakt zo'n 3 procent in de voorbeurshandel. De Amerikaanse computermaker presenteerde dinsdag nabeurs een tegenvallende omzet over het afgelopen kwartaal. Door de overstromingen in Thailand krijgt Dell waarschijnlijk ook te kampen met een tekort aan onderdelen, waardoor de jaaromzet aan de onderkant van de verwachtingsrange zal uitkomen.

Op macro-economisch terrein werd voorbeurs bekendgemaakt dat de Amerikaanse consumentenprijzen in oktober met 0,1 procent zijn afgenomen op maandbasis. Economen hadden gerekend op een stabilisering van de inflatie. Een kwartier voor opening van de beurs zal nog de industriële productie over oktober worden vrijgegeven.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,6 en 1,1 procent voor de Amerikaanse beurzen. Dinsdag wisten de beurzen in New York even te ontsnappen aan de rentezorgen in Europa en dankzij sterke detailhandelsverkopen en een opleving van de industriële bedrijvigheid in de staat New York hoger te eindigen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen