ANP2 dec '11 13:42

'Marge Randstad moeilijk te bereiken'

AMSTERDAM (AFN) - De doelstelling die Randstad voor de operationele marge stelt van 5-6 procent zal in de huidige marktomstandigheden ,,heel moeilijk te halen zijn'', verwachten analisten van de Rabobank. De bank denkt zelf meer aan percentages van 3,8 procent in 2011 en 3,2 procent voor 2012. Randstad houdt vrijdag de tweede dag van de bijeenkomsten voor analisten en beleggers die de uitzendgroep organiseert.

In aanloop naar de bijeenkomst meldde Randstad onder meer dat de groeitrend aanhoudt en bevestigde het concern de groeistrategie. Rabobank ziet dat het groeitempo van Randstad afneemt. In oktober was er sprake van een omzetgroei van 5 procent per gewerkte dag, terwijl in september dat cijfer nog op bijna 7 procent stond.

De bank is wel positief over de bereidheid van Randstad in te grijpen in de kosten als dat nodig is. Daardoor komt de marge wel verder onder druk te staan.

Cash-dividend

Rabobank verwacht dat Randstad het cash-dividend overslaat als de omzet met 15 procent of meer daalt. De bank hanteert een reduce-waardering voor Randstad.

Vrijdag om 9.30 uur noteerde het aandeel Randstad 2,6 procent hoger op 23,38 euro. De AEX stond 1,5 procent in de plus.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen