ANP7 jun '11 15:48Aangepast op 7 jun '11 17:11

AEX noteert in de plus

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van het Damrak in Amsterdam stond dinsdag aan het eind van de middag op een de bescheiden winst. Vastgoedbedrijf Homburg Invest en autobouwer Spyker waren opvallende uitschieters.

Met ongeveer een half uur handel voor de boeg noteerde de AEX 0,3 procent hoger op 340,02 punten. De MidKap-index van middelgrote fondsen stond 0,2 procent hoger op 622,83 punten. In Frankfurt, Londen en Parijs stonden de graadmeters tot 0,7 procent hoger.

Homburg Invest maakte bekend dat grootaandeelhouder Richard Homburg van plan is een bod te doen op de aandelen die hij niet in handen heeft. Het aandeel noteerde hierna bijna 21 procent hoger op 1,94 euro.

Saab

Uit Zweden kwamen berichten dat de productie bij autobouwer Saab weer tijdelijk is stilgelegd. Bestuursvoorzitter Victor Muller van Saabeigenaar Spyker zei dat onregelmatigheden in de productie bij Saab mogelijk zijn. Het aandeel daalde 11,5 procent. Daarmee zette Spyker de vorige week ingezette glijvlucht voort. In zeven dagen van koersdalingen is er ruim 32 procent van de waarde van het aandeel afgegaan.

Ahold was vrijwel vanaf de handelsaanvang een van de sterkste dalers in de AEX. Het bedrijf publiceerde beter dan verwachte eerstekwartaalcijfers maar waarschuwde dat het doorberekenen van hogere grondstofkosten een uitdaging is. Het aandeel opende ruim 1 procent hoger, maar zakte al snel in het rood. Aan het eind van de middag bedroeg het koersverlies 1 procent.

Euro

ING noteerde 1,3 procent hoger. Persbureau Bloomberg meldde op basis van bronnen dat de bank en verzekeraar nog deze maand internetbank ING Direct USA zou kunnen verkopen voor 9 miljard dollar. General Electric en Capital One zouden een bod op het onderdeel hebben uitgebracht.

De euro noteerde 1,4675 dollar in vergelijking met 1,4610 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag.

Gerelateerde artikelen