ANP2 nov '11 14:06

'Licht hogere opening Wall Street'

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zullen woensdag naar verwachting licht hoger openen. De stemming wordt gesteund door een positief banenrapport. Beleggers wachten nog op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank en houden daarnaast de ontwikkelingen in Griekenland scherp in de gaten.

Uit cijfers van loonstrookverwerker ADP bleek voorbeurs dat het aantal banen in het Amerikaanse bedrijfsleven in oktober sterker dan verwacht is toegenomen. Daarnaast werd het banencijfer over september opwaarts bijgesteld. Het ADP-banenrapport vormt een opmaat voor het officiële banencijfer, dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.

De Federal Reserve zal later op de dag de uitkomsten van de beleidsvergadering bekendmaken. De Amerikaanse centrale bank zou daarbij mogelijk signalen af kunnen geven voor een verdere verruiming van het monetaire beleid. Fed-voorzitter Ben Bernanke zal het besluit tijdens een persconferentie toelichten.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van circa 0,4 procent voor de Amerikaanse beurzen. Dinsdag sloten de beurzen in New York tot 2,9 procent lager nadat de Griekse premier George Papandreou de markten verraste met zijn referendumplan over de Europese noodsteun.

Gerelateerde artikelen