ANP19 aug '11 13:12Aangepast op 19 aug '11 13:44

Pensioenfondsen gaan verder met herstelplan

AMSTERDAM (AFN) - Pensioenfondsen die opnieuw in de problemen zijn gekomen met hun dekkingsgraad als gevolg van de sterk dalende beurskoersen, hoeven geen nieuw herstelplan in te dienen bij De Nederlandsche Bank (DNB), zo bracht de centrale bank vrijdag naar buiten.

Ook al zijn die fondsen tussentijds wel boven de minimaal vereiste 105 procent uitgekomen, ze moeten de eerder ingediende herstelplannen blijven uitvoeren. ,,Deze fondsen hoeven dus geen nieuw herstelplan in te dienen'', aldus DNB.

Wanneer de in het herstelplan opgenomen maatregelen niet meer zijn uit te voeren, moeten de fondsen dat bij DNB melden en dan moet er een nieuw plan worden opgesteld. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat eerder besloten is niet meer te indexeren en dat na doorrekening blijkt dat het effect te gering is voor structurele verbetering.

,,Als echter sprake is van een ingrijpende wijziging in de samenstelling, de omvang en de waarde van de beleggingen, dan dient een fonds dit wel direct bij DNB te melden.'' Voor pensioenfondsen die voor het eerst in de problemen zijn geraakt, geldt dat zij sowieso direct DNB moeten informeren.

Gerelateerde artikelen