ANP2 dec '11 13:47

'Student met te veel bijverdiensten de klos'

UTRECHT (ANP) - Studenten die voor 2010 te veel hebben bijverdiend, worden daarvoor 'gestraft' volgens de regels uit die periode. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep, de hoogste rechter op dat terrein, geoordeeld, zo heeft de raad dinsdag bekendgemaakt. Per 1 januari 2010 ging een nieuwe regeling in die gunstiger uitviel voor studenten. Een aantal studenten heeft via de rechter proberen te bereiken dat ze volgens de nieuwe regels zouden worden beoordeeld.

Ze stapten naar de rechter, onder meer in Den Haag, die hen in het gelijk stelde. Het ministerie van Onderwijs stapte vervolgens naar de hoogste rechter, de Centrale Raad van Beroep. Die heeft de minister nu in het gelijk gesteld en het eerdere vonnis herroepen. Volgens een woordvoerder van de raad is geen beroep meer mogelijk.

Vóór 2010 moesten studenten het te veel verdiende bedrag terugbetalen, met daarbij 80 euro per maand als vergoeding voor de OV-kaart. Na 2010 vervielen die kosten voor de OV-kaart. Het verschil tussen de regelingen kon ongeveer 1000 euro bedragen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen