ANP15 dec '11 18:09

Yvonne Keuls krijgt Haagse Cultuurprijs 2012

DEN HAAG (ANP) - Schrijfster Yvonne Keuls ontvangt in 2012 de Haagse Cultuurprijs. Dat heeft wethouder Marjolein de Jong (Cultuur) donderdag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst ter ere van de tachtigste verjaardag van Keuls in het Letterkundig Museum in Den Haag.

De prijs bestaat uit een bedrag van 25.000 euro. Daarnaast krijgt de winnaar een kunstwerk. De Haagse Cultuurprijs is bedoeld als bekroning op een Haagse cultuurcarrière. Keuls is al meer dan 40 jaar een veelgelezen auteur in Nederland. Zij is van Indische komaf en woont sinds haar zevende in Den Haag. In veel van haar boeken neemt de stad Den Haag een prominente plaats in.

De schrijfster verwierf vooral grote bekendheid met de boeken Het verrotte leven van Floortje Bloem en De Moeder van David S. Beide boeken gaan over jongeren die worstelen met problemen van de moderne maatschappij.

Belangrijke bijdrage

De Haagse Cultuurprijs wordt sinds 1999 eens in de twee jaar uitgereikt aan een persoon, groep of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het culturele belang van de stad. Eerder ging de prijs onder anderen naar drummer Cesar Zuiderwijk, choreograaf Jiří Kylián en cabaretier Paul van Vliet.

De Cultuurprijs wordt aan Yvonne Keuls uitgereikt tijdens het jaarlijkse Indische festival Tong Tong Fair, dat eind mei op het Malieveld in Den Haag plaatsvindt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen