ANP5 dec '11 15:08

'Openingswinst voor Wall Street'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen maandag naar verwachting hoger openen. Beleggers hopen dat de Europese politieke leiders deze week met een oplossing komen voor de schuldencrisis in de eurozone.

Het aandeel SuccessFactors staat maandag in de schijnwerpers nadat de Duitse producent van bedrijfssoftware SAP aankondigde de Amerikaanse specialist in cloud computing over te willen nemen voor 3,4 miljard dollar (2,5 miljard euro). De overnameprijs van 40 dollar per aandeel ligt 52 procent hoger dan de slotkoers van SuccessFactors op vrijdag.

Op macro-economisch vlak wordt maandag uitgekeken naar de fabrieksorders over oktober en de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse dienstensector over november, die beide om 16.00 uur (Nederlandse tijd) worden gepubliceerd.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van ruim 1 procent voor de Amerikaanse beurzen. Vrijdag zagen de beurzen in New York eerdere winsten verdampen en sloten vrijwel onveranderd. De afgelopen week was wel de beste beursweek voor Wall Street in bijna 3 jaar tijd.

Gerelateerde artikelen