ANP12 mei '11 09:44

Guardiola: zwaar bevochten titel

Guardiola. EPA
Guardiola. EPA

BARCELONA (ANP) - De 21e landstitel is Barcelona niet komen aanwaaien. ,,Het was een erg zwaar kampioenschap, maar we hebben het verdiend'', zei succescoach Pep Guardiola. Barcelona won voor het derde jaar op rij de Spaanse titel nadat het woensdagavond met 1-1 gelijkspeelde tegen Levante.

,,We hebben driekwart van het seizoen geweldig gevoetbald, maar het laatste kwart was moeizaam. We hadden moeite om te scoren'', vond de 40-jarige trainer, die inmiddels als negen hoofdprijzen won met de Catalaanse club. De Champions League kan daar nog bijkomen; Barça speelt de finale tegen Manchester United.

,,Die dip in onze vorm tegen het einde van het seizoen is voornamelijk de schuld van het onmenselijke schema. We hebben de laatste twee jaar nauwelijks een moment van rust gehad'', zei Guardiola.

Negen spelers van Barcelona wonnen vorig jaar zomer met Spanje het WK voetbal. ,,Het was moeilijk inschatten hoe gemotiveerd zij zouden zijn na het WK. Maar de mentaliteit van alle spelers is fantastisch geweest en de titel is echt voor hen. Ze moeten nu met hun families gaan feestvieren.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen