ANP2 dec '11 13:47

Commissarissen stappen nog niet op bij Ajax

AMSTERDAM (AFN) - Steven ten Have, Paul Römer, Marjan Olfers en Edgar Davids stappen vooralsnog niet uit de raad van commissarissen van Ajax. Dat hebben zij dinsdag in een verklaring aan de NOS laten weten.

Het merendeel van de ledenraad van Ajax zegde maandag tijdens een lange vergadering het vertrouwen in de rvc, waar ook Johan Cruijff deel van uitmaakt, op. De ledenraad wil daarom dat de commissarissen de eer aan zichzelf houden en opstappen. Dat zijn Ten Have, Römer, Olfers en Davids vooralsnog dus niet van plan.

,,De raad van commissarissen wacht op een formeel verzoek, de nadere toelichting en een gesprek over de gestelde vraag. In de tussentijd zal de rvc haar werkzaamheden ten behoeve van Ajax en stakeholders voortzetten", staat in de verklaring van vier van de vijf leden. ,,Als het in het belang is van Ajax, de vennootschap en al haar stakeholders zal de rvc haar positie heroverwegen en indien nodig terugtreden en ruim baan maken voor nieuwe vrijwilligers." Cruijff liet maandag na de vergadering doorschemeren wel uit de rvc te willen stappen.

Gerechtshof in Amsterdam

Nu de commissarissen vooralsnog geen gehoor geven aan de oproep, dreigt een gang naar de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam, dat dan uitsluitsel moet bieden. Het hof wijst in dat geval ook de nieuwe commissarissen aan.

Als Ten Have, Davids, Olfers, Römer en Cruijff vertrekken, mogen ze op een algemene vergadering voor aandeelhouders geschikte opvolgers aandragen. Een dergelijke bijeenkomst kan niet eerder dan eind januari van het nieuwe kalenderjaar plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen