ANP13 dec '11 15:02

'Openingswinst voor Wall Street'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen dinsdag naar verwachting hoger openen. De stemming wordt gesteund door een voorzichtige herstel in Europa, waar een succesvolle Spaanse obligatieveiling en een verbetering van het economische sentiment in Duitsland voor opluchting zorgen.

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing liet weten 150 vliegtuigen van het type 737 MAX te gaan bouwen voor luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines. Met de order is een bedrag van 19 miljard dollar (14,4 miljard euro) gemoeid. Het gaat om de grootste order in de geschiedenis van Boeing.

Het aandeel Best Buy duikt ruim 8 procent omlaag in de voorbeurshandel. De Amerikaanse elektronicaketen boekte in het fiscale derde kwartaal minder omzet en winst dan verwacht.

Detailhandelsverkopen

Op macro-economisch vlak bleek voorbeurs ook dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in november minder sterk zijn toegenomen dan verwacht.

Later op de dag zal de Amerikaanse centrale bank nog de uitkomsten van de laatste beleidsvergadering van dit jaar bekendmaken. Marktpartijen verwachten geen nieuwe stimuleringsmaatregelen van de Federal Reserve.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,5 en 0,6 procent voor de Amerikaanse beurzen. De indicatoren liepen iets terug na de tegenvallende detailhandelsverkopen. Maandag sloten de beurzen op Wall Street ruim 1 procent lager doordat de effectiviteit van de Europese crisismaatregelen in twijfel werd getrokken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen