ANP15 nov '11 18:24

Daling vermogenswaarde Hal Holding

MONACO (AFN) - Investeringsfonds Hal Holding heeft zijn nettovermogenswaarde in het derde kwartaal flink zien dalen. Die waarde ging met 319 miljoen euro naar beneden tot 5,457 miljoen euro. De omzet van Hal steeg wel licht, zo maakte het investeringsfonds dinsdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

De reden voor de daling van de nettovermogenswaarde, die de marktwaarde van de minderheidsbelangen en liquiditeitenportefeuille en de boekwaarde van niet-beursgenoteerde ondernemingen vertegenwoordigt, ziet Hal in de daling van de aandelenkoersen van de beursgenoteerde minderheidsbelangen.

De omzet over het derde kwartaal bedroeg 988 miljoen euro, tegen 945 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van de optiek-retailondernemingen ging eveneens omhoog van 560 miljoen in 2010 naar 577 dit jaar. De omzet van overige niet-genoteerde ondernemingen bedroeg in het derde kwartaal 411 miljoen euro, tegen 384 miljoen euro vorig jaar.

Hal liet dinsdag weten geen uitspraken te doen over de verwachte nettowinst voor 2011. De winst wordt voor een belangrijk deel bepaald door de resultaten van beursgenoteerde minderheidsdeelnemingen en het tijdstip van eventuele investeringen en desinvesteringen, aldus Hal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen