ANP23 mei '11 11:43

Vijf pensioenfondsen moeten korten

AMSTERDAM (AFN) - Vijf pensioenfondsen moeten, bij een ongewijzigde financiële situatie van het fonds eind dit jaar, op 1 april 2012 gaan korten op de pensioenen. Dat heeft De Nederlandsche Bank (DNB) maandag bekendgemaakt, na de evaluaties van de herstelplannen die ruim driehonderd fondsen hebben ingediend.

Het betreft de Stichting Pensioenfonds Cultuur, Stichting Pensioenfonds Royal Leerdam, Stichting ISS Pensioenfonds, Stichting Pensioenfonds Poseidon en Stichting Pensioenfonds Openbare Apothekers, liet de Pensioenfederatie weten. In totaal gaat het om 30.000 betrokkenen, waaronder circa 5000 gepensioneerden. De fondsen hebben hun deelnemers zelf al over hun situatie geïnformeerd.

Een definitief besluit over het korten wordt door de fondsen genomen op basis van de stand van zaken eind dit jaar en is afhankelijk van de financiële positie van deze fondsen op dat moment.

Pensioenfederatie

,,Bijna alle Nederlandse pensioenfondsen herstellen naar verwachting. Verreweg de meeste fondsen voldoen aan het hersteltempo dat ze zelf eerder in hun herstelplannen hadden aangegeven'', aldus Gerard Riemen, algemeen directeur van de Pensioenfederatie.

Hij noemt het een groot winstpunt dat korten van pensioenrechten bij verreweg de meeste fondsen nu niet aan de orde is. ,,Bij de vijf fondsen die volgend jaar misschien moeten gaan korten gaat het bovendien om relatief kleine aantallen deelnemers'', aldus Riemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen