ANP13 dec '11 07:13

Aziatische beurzen in mineur

TOKIO (ANP) - De belangrijkste beurzen in het Verre Oosten zijn dinsdag lager gesloten. Ook de graadmeter in Tokio eindigde in de rode cijfers, in navolging van de lagere slotstanden in New York en Europa.

De negatieve stemming werd veroorzaakt door kritische rapporten over de Europese crisismaatregelen van de kredietbeoordelaars Moody's en Fitch. De Nikkei eindigde 1,2 procent lager op 8552,81 punten.

Japanse exportbedrijven die sterk afhankelijk zijn van Europa werden van de hand gedaan. Moody's liet weten dat de kredietwaarderingen van de EU-landen onder druk blijven staan door het gebrek aan doorslaggevende maatregelen. Fitch verwacht dat de crisis in Europa door de stapsgewijze aanpak zal aanhouden in 2012 en voorziet een significante afkoeling van de economie in de eurozone. Ook stonden de technologiebedrijven onder druk door de omzetwaarschuwing van chipmaker Intel.

De Hang Seng in Hongkong verloor 1 procent en de Kospi in Seoul zakte 1,9 procent. In Sydney daalde de All Ordinaries 1,4 procent.

Gerelateerde artikelen