ANP7 mrt '11 12:48Aangepast op 7 mrt '11 13:35

DHV onderzoekt mogelijkheden Spelen

AMERSFOORT (AFN) - Advies- en ingenieursbureau DHV en Must stedebouw onderzoeken in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu waar faciliteiten kunnen en zouden moeten komen, als Nederland de Olympische Spelen van 2028 krijgt. Dat maakte DHV maandag bekend.

Of Nederland ervoor gaat, wordt in 2016 besloten. Pas in 2021 wordt bekend of Nederland het dan ook echt wordt. DHV en Must onderzoeken nu alvast wat de opties zijn en vooral ook in welke gevallen je nu al in actie zou moeten komen, mocht het zover komen. Als bijvoorbeeld het westelijk havengebied in Amsterdam in beeld is om er te bouwen, dan moet daar snel een begin mee gemaakt worden.

Vooral de opties voor de 'big five' zijn in eerste instantie leidend. ,,Waar komt het Olympisch Stadion, het persdorp, het Olympisch dorp, het zwemstadion en het basketbalstadion'', licht een woordvoerder toe. ,,Daarvoor kijken we alleen naar de Randstad omdat de locaties niet te ver uit elkaar mogen liggen.''

Eisen

Volgens de woordvoerder van DHV wordt het kader geschetst door de kosten, de te verwachten opbrengsten en de mogelijkheden om faciliteiten al eerder of na de Spelen nog te gebruiken, tegen elkaar af te zetten. Daarbij houdt het bureau rekening met de eisen van het IOC.

Medio april moeten DHV en Must een beeld hebben van de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen