ANP29 dec '11 01:16Aangepast op 29 dec '11 08:06

Ontploffing kruitopslag Myanmar kost levens

EPA
EPA

YANGON (ANP) - Zeker 17 mensen zijn in de stad Yangon in Myanmar, het voormalige Birma, om het leven gekomen door een nachtelijke ontploffing in een opslagplaats voor kruit. Onder de doden zijn ook brandweermannen. Meer dan 80 mensen raakten gewond. Dat heeft de politie van het Zuidoost-Aziatische land donderdag gemeld.

Door de explosie ontstond een grote brand en volgde een flinke rookwolk. Ook is nog een aantal kleinere ontploffingen gehoord. Het duurde uren voordat de brandweer het vuur onder controle had. De autoriteiten denken dat er sprake is van een ongeluk.

Een taxichauffeur was getuige was van de brand, waardoor de hele omgeving onder de as kwam te zitten. ,,Het leek wel een vulkaanuitbarsting zoals je in de film ziet'', zei hij. Een andere ooggetuige zei dat op een ruime kilometer afstand van de opslagplaats de huizen op hun grondvesten schudden tijdens de ontploffing.

In het magazijn lag waarschijnlijk kruit dat wordt gebruikt voor het maken van mijnen. Hoe de ontploffing kon ontstaan, is nog onduidelijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen