ANP20 sep '11 21:43

Amerikaan: helft overheidsgeld verspild

ANP
ANP

PRINCETON (AFN) - Amerikanen denken dat iets meer dan de helft van het geld dat de federale overheid uitgeeft wordt verspild. Dat bleek dinsdag uit een peiling van het gerenomeerde Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup.

Gallup vroeg Amerikanen hoeveel dollarcent per uitgegeven dollar zij denken dat de Amerikaanse overheid weggooit. Het gemiddelde kwam uit op 51 dollarcent. Ten opzichte van 25 jaar geleden zien Amerikanen veel meer verspilling in Washington. In 1986 was het gemiddelde antwoord op de vraag van Gallup nog 38 dollarcent.

Over het algemeen zijn hoger opgeleide Amerikanen iets minder kritisch dan lager opgeleiden. De respondenten die maximaal een middelbare schooldiploma hebben zeiden gemiddeld dat de overheid 52 dollarcent verspild, tegen een gemiddelde van 45 procent onder mensen met een volledig afgeronde universitaire opleiding.

De afgelopen tijd draait het politieke debat in de VS vooral om bezuinigingen. Gallup constateert dat dit nog geen positief effect heeft gehad op de publieke opinie. ,,De gemiddelde Amerikaan lijkt de overheid niet veel krediet te geven als het gaat om het zorgvuldig omgaan met belastinggeld.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen