ANP7 dec '11 08:43Aangepast op 7 dec '11 11:34

Onstuimig weer hindert verkeer

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Het slechte weer nu en dat op komst is hindert woensdag het water-, weg- en luchtverkeer. Automobilisten stonden in langere files dan gebruikelijk, op Schiphol werden vluchten geannuleerd en snelle veerdiensten naar de noordelijke eilanden worden uit voorzorg geschrapt.

Het KNMI waarschuwt dat woensdag aan de kust kans is op westerstorm met windkracht 9. Vooral in de middag en avond kan het erg hard waaien. Aan de kust, maar ook landinwaarts, kunnen zware windstoten voorkomen. Die kunnen aan de kust oplopen tot rond de 100 kilometer per uur.

De ochtendspits bereikte rond half negen een piek van 325 kilometer. Normaal gesproken staat in deze tijd van het jaar maximaal 150 tot 160 kilometer aan files in de ochtendspits. Ook de avondspits wordt naar verwachting drukker dan normaal. Volgens een woordvoerder van de ANWB rijden mensen vanwege de weersomstandigheden minder hard en houden ze meer afstand.

Schiphol

Vliegtuigpassagiers moeten rekening houden met vertragingen en annuleringen als gevolg van de regen en de stormachtige wind. Verspreid over de dag hebben luchtvaartmaatschappijen uit voorzorg al ongeveer 20 vluchten op Europese bestemmingen geannuleerd. Tijdens de ochtendspits had Schiphol ook korte tijd last van onweer, waardoor onder meer geen koffers in de laadruimen van de vliegtuigen mogen worden geladen.

Sneldiensten van en naar Vlieland en tussen Vlieland en Terschelling van woensdagavond zijn geschrapt, aldus rederij Doeksen. In verband met het onstuimige weer worden de sneldiensten niet overgenomen door een vervangende langzamere veerdienst.

Gerelateerde artikelen