ANP15 mei '11 17:10

Roda JC en Heerenveen plichtmatig naar remise

KERKRADE (ANP) - Roda JC en Heerenveen hebben zich zondag met pijn en moeite kunnen opladen voor hun onderlinge duel. Voor beide teams stond er niets meer op het spel en dat was te merken ook. De Limburgers en de Friezen schotelden de ruim 15.000 toeschouwers in het Parkstad Limburg Stadion een gezapig schouwspel voor, dat plichtmatig werd afgewerkt en doelpuntloos eindigde: 0-0.

Roda JC was al zeker van een plaats in de play-offs en spaarde zoveel mogelijk de krachten. Voor Heerenveen was het de laatste wedstrijd van het seizoen. De ploeg speelde nergens meer voor en dat straalde ook van de spelers af. De Friezen acteerden in een tempo dat paste bij de tijdgeest van het reclameloze retroshirt uit de jaren dertig dat ze zondag droegen.

De enige speler die zich nog ergens druk over kon maken, was Roda-spits Mads Junker. De spits had stiekem de hoop topscorer van de eredivisie te kunnen worden, maar hij verprutste het voor zichzelf door voor rust drie uitstekende kansen te missen. Eén keer schoot hij de bal op de lat, één keer werd zijn inzet op het laatste moment gekeerd en één keer maaide de Deen knullig over de bal heen. Na een uur werd hij gewisseld.

Viktor Elm

Ook Heerenveen kon aanvallend geen vuist maken. De Friese aanvalslinie kreeg alle ruimte, maar ging daar slordig en inspiratieloos mee om. Bovendien liepen de spitsen om de haverklap opzichtig buitenspel. Op slag van rust mikte Viktor Elm de bal uit een vrije trap net naast het doel.

Ook het tweede bedrijf werd in een gezapig tempo afgewerkt, waarbij beide ploegen elkaar zo min mogelijk pijn wilden doen. Kansen kwamen er wel, voor Daryl Janmaat (Heerenveen) en Willem Janssen (Roda JC), maar geheel in de stijl van de wedstrijd leverde dat niets op. Davy de Fauw (kopbal van de lijn gehaald) en invaller Boldizsár Bodor (prachtig afstandsschot tegen de paal) zorgden namens Roda JC in de slotfase voor enige opwinding. Ook Heerenveen-spits Bas Dost raakte nog de paal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen