ANP21 aug '11 07:27

Kaddafi claimt overwinning op rebellen

EPA
EPA

TRIPOLI (ANP) - De Libische leider Muammar Kaddafi zegt de aanval van rebellen op de hoofdstad Tripoli te hebben afgeslagen. In een audioboodschap die in de nacht van zaterdag op zondag werd uitgezonden door de staatstelevisie feliciteerde Kaddafi de Libiërs met het uitschakelen van ,,de ratten'', zijn gebruikelijke omschrijving van de rebellen.

Kaddafi trok in de boodschap fel van leer, niet alleen tegen de opstandelingen, maar ook tegen de westerse coalitie die Libië bombardeert. Landen als Frankrijk zijn volgens Kaddafi alleen uit op de Libische olie. Om dat te krijgen, hebben ze woningen en wegen verwoest, ook in de voor moslims heilige maand ramadan, benadrukte de in het nauw gedreven leider.

Het is niet duidelijk wanneer Kaddafi's boodschap is opgenomen. In de opname noemt hij datum en tijd, om de indruk te wekken dat de boodschap rechtstreekse werd uitgezonden.

In de hoofdstad Tripoli zijn zaterdag gevechten uitgebroken tussen volgelingen van Kaddafi en opstandelingen. In de stad klonken geweervuur, afweergeschut en explosies.

Gerelateerde artikelen