ANP15 mei '11 00:58Aangepast op 15 mei '11 07:57

Veel overlast door brand bij afvalverwerker

VLAARDINGEN (ANP) - Een grote brand bij een afvalverwerkingsbedrijf in Vlaardingen heeft zaterdagavond voor veel rook- en stankoverlast in de wijde omgeving gezorgd. Twee loodsen waar afval lag opgeslagen moeten als verloren worden beschouwd, meldde een woordvoerster van de veiligheidsregio.

De brand is inmiddels onder controle. Het kostte de brandweer de nodige moeite om de brand te blussen en te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar andere gebouwen aan de Maassluissedijk.

Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de grote rookwolken. De Milieudienst DCMR kreeg tientallen klachten over stank binnen. Niet alleen omwonenden, maar ook inwoners van onder meer Rotterdam, Ridderkerk en Schiedam ondervonden overlast. Een aantal mensen zei last te hebben van een prikkend gevoel in de ogen.

Volgens de veiligheidsregio zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Bij het bedrijf was volgens de woordvoerster onder meer asbest aanwezig, maar dat materiaal lag niet in de twee loodsen die vlam hadden gevat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen