ANP28 dec '11 14:56

Conferences en muziek op oudejaarsavond

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Commerciële en publieke omroepen brengen op oudejaarsavond 2011 veelal muziek en conferences op de buis. Op Nederland 1 is vanaf 22.15 uur Youp van 't Hek te zien met zijn oudejaarsconference De2de viool. Hij is hiermee terug van weggeweest, want de laatste keer dat hij het jaar uitluidde op tv was in 2008. SBS6 brengt een alternatieve conference van presentator Beau van Erven Dorens.

Van Erven Dorens dompelde zich voor zijn programma in De wereld van Beau onder in de cabaretwereld en laat vanaf 20.30 uur zien wat hij heeft geleerd op dat gebied. Op diezelfde zender wordt het oude jaar uitgeluid met het Staatsloterij Oudejaarsfeest. Op Nederland 1 gebeurt dat met Paul de Leeuw in het programma Paul! & Nieuw.

Verder staan er veel muziekprogramma's in de uitzendschema's. Op Nederland 2 brengt Omroep Max de Max Proms (23.10 uur), op Nederland 3 is het Aftellen naar Top 2000 in Concert (22.25 uur) en bij RTL4 wordt het laatste concert van Marco Borsato, 3Dimensies Live, uitgezonden (20.00 uur). Dit concert wordt bij RTL gevolgd door een speciale aflevering van het spelprogramma Ik hou van Holland.

Het is de zevende keer dat een oudejaarsconference van cabaretier Youp van 't Hek wordt uitgezonden door de VARA. De eerste keer was dat in 1989. Vorig jaar was Erik van Muiswinkel te zien op 31 december. Van Muiswinkels voorstelling trok vorig jaar bijna 1,1 miljoen kijkers, de slechtst bekeken eindejaarsconference bij de VARA tot dan toe. De laatste voorstelling op 31 december van Youp van 't Hek leverde in 2008 ruim 2,6 miljoen kijkers op.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen