ANP13 mei '11 13:22

Grontmij-CEO: focus op schuldverlaging

Sylvo Thijsen. ANP
Sylvo Thijsen. ANP

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Grontmij wil zich dit jaar sterk richten op verbetering van de winstmarge en het terugdringen van de schuld. Dat heeft topman Sylvo Thijsen vrijdag gezegd in een toelichting op de kwartaalcijfers.

,,Het allerbelangrijkste voor ons is margeverbetering. Voor ons gaat het om de marge en het terugbetalen van schulden'', aldus Thijsen. De onderliggende ebita-marge is in het eerste kwartaal gedaald tot 4,2 procent van 4,3 procent een jaar eerder.

De schuld van Grontmij is bijna verdubbeld tot meer dan 200 miljoen euro, onder meer om de overname van het Franse Ginger te kunnen financieren. Om de schuld te verlagen en de rentelasten te drukken, wil Grontmij de opbrengst van de voorgenomen verkoop van de telecomactiviteiten aanwenden voor schuldaflossing, zei Thijsen.

Verschillende partijen

Grontmij praat met verschillende partijen over een verkoop. Thijsen wilde geen details over de onderhandelingen naar buiten brengen. Hij verwachtt de verkoop dit jaar te realiseren.

De organische omzetgroei van Grontmij kwam in het eerste kwartaal uit op 1,7 procent. Het bedrijf hanteert geen concrete doelstelling voor de organische omzetgroei, maar verwacht verdere verbetering. ,,Het idee is dat je op zijn minst de economische groei van Europa kunt bijhouden. Dat zou heel mooi zijn.''

Het aandeel Grontmij noteerde vrijdagmiddag op iets meer dan 15 euro. Thijsen heeft eind vorig jaar aangegeven dat een te lage waardering te vinden en te gaan werken om die te verhogen. ,,We werken er hard aan en doen er alles aan. Ik vind dat het aandeel inderdaad omhoog moet'', aldus de topman.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen