ANP13 mei '11 09:28Aangepast op 13 mei '11 21:16

Boten vol vluchtelingen bij Lampedusa

EPA
EPA

ROME (ANP) - Meer dan 1200 bootvluchtelingen zijn vrijdag aangekomen op het Zuid-Italiaanse eilandje Lampedusa. Nog eens honderden migranten zijn onderweg. Dat heeft de Italiaanse kustwacht vrijdagavond laten weten aan persbureau ANSA. De teller staat aan het eind van de dag mogelijk op tweeduizend.

De vluchtelingengolf begon vrijdagochtend vroeg met een boot met 166 vluchtelingen uit Libië. Rond het middaguur kwamen nog eens twee boten aan met in totaal meer dan vierhonderd migranten aan boord. Op een ander schip zaten bijna vijfhonderd Afrikanen.

Eén schip is gezonken, maar de ongeveer 150 opvarenden konden worden gered. Een boot met daarop 220 vluchtelingen had donderdag per satelliettelefoon nog een noodsignaal uitgezonden. Die boot wordt begeleid door een marineschip.

Afgelopen weekeinde was nog een boot met vijfhonderd vluchtelingen aan de grond gelopen. De meeste opvarenden werden gered. Daarna bleef het enkele dagen rustig. Lampedusa kan de enorme toestroom bootvluchtelingen uit Noord-Afrika nauwelijks aan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen