ANP11 mrt '11 09:22Aangepast op 11 mrt '11 10:37

Overval, achtervolging en schietpartij verlammen A1

Het wilde Westen in Marknesse: de politie heeft vrijdagochtend vroeg vier verdachten aangehouden na een overval, een achtervolging over de A6 en A1 en een schietpartij.

De overval vond tussen half drie en drie uur plaats op een bedrijf of woonhuis in Marknesse. Door de komst van de politie ontstond een achtervolging waarbij de vier verdachten met hoge snelheid over de A6 en A1 probeerden te ontkomen.

Bij tankstation De Hakkelaar aan de A1 sloeg de auto van de verdachten over de kop, waardoor een van de verdachten gewond raakte en opgepakt kon worden.

Schietpartij

Volgens de politiewoordvoerder ontstond daarna een "schietincident'', waarbij nog een verdachte gewond raakte. Hij kon ook worden ingerekend.

De derde arrestant werd later volgens de zegsman in onderkoelde toestand aangetroffen en ingerekend. Naar de vierde verdachte kwam daarna een zoekactie op gang waarbij een politiehelikopter werd ingezet. De verdachte werd rond kwart voor acht aangehouden.

In verband met een groot onderzoek naar het incident werd de A1 tussen knooppunt Muiderberg en Muiderslot in beide richtingen afgesloten. De daarop volgende file duurde tot vrijdagmorgen half tien.

Gerelateerde artikelen