ANP5 mei '11 11:46

Dodenherdenking op enkele plekken verstoord

RIJSWIJK (ANP) - Op minstens vier plekken in Nederland hebben woensdag tijdens de Dodenherdenking incidenten plaatsgevonden. In drie gevallen werd de herdenking verstoord.

Gretta Duisenberg werd woensdagavond uit het Amsterdamse restaurant L'Entrecôte et les Dames gezet omdat ze tijdens de minuten stilte ongeduldig zou zijn geworden en hebben gesproken. Duisenberg verklaarde dat ze per ongeluk te vroeg was gaan praten.

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland arresteerde de politie drie mannen die tijdens de herdenking op het Anne Frankplein in een auto kwamen langsrijden en voor Joden beledigende teksten schreeuwden.

Borne

De herdenking bij het Dorset Mansion House in het Overijsselse Borne werd verstoord door jongeren die tijdens de twee minuten stilte in een naastgelegen tuin begonnen te schreeuwen. De politie noteerde hun namen.

Bij regionale omroep RTV Noord kwam woensdagavond een reeks klachten binnen over de twee slopers van onderaannemer EuroDemolition die tijdens de twee minuten stilte gewoon doorgingen met het afbreken van twee silo's op het terrein van de vroegere SuikerUnie in Groningen. Volgens een woordvoerder van de slopersfirma hadden de twee medewerkers niet in de gaten dat het al acht uur was. Het bedrijf zal zich moeten verantwoorden bij de hoofdaannemer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen