ANP24 feb '11 15:01

'Wall Street zakt bij opening in de min'

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York gaan donderdag naar verwachting lager openen. De sterk stijgende olieprijs tot boven de 100 dollar per vat door de onrust in Libië maakt beleggers ongerust. Dinsdag en woensdag gingen de beurzen op Wall Street ook al omlaag door de tumult in Libië.

De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie steeg donderdag met 2,5 procent tot 100,50 dollar. De oliemarkt vreest dat de onrust in Libië overslaat naar andere olieproducerende landen zoals Saudi-Arabië.

Voorbeurs kwam nog een meevallend cijfer naar buiten over de wekelijkse Amerikaanse uitkeringsaanvragen. Die gingen vorige week met 22.000 omlaag tot 391.000. Economen rekenden op 400.000 aanvragen.

General Motors

General Motors maakte donderdag cijfers bekend. Het Amerikaanse autoconcern heeft vorig jaar voor het eerst sinds 2004 weer een jaarwinst behaald. De cijfers waren iets beter dan verwacht.

De futures wijzen op een opening van de Dow-Jonesindex met een verlies van 0,4 procent. De breed samengestelde S&P 500-index gaat waarschijnlijk 0,3 procent lager openen. De technologiebeurs Nasdaq start naar verwachting 0,4 procent in de min.

Gerelateerde artikelen