ANP25 mei '11 16:13Aangepast op 25 mei '11 17:04

Aandeelhouders TNT tegen decharge

AMSTERDAM (ANP) - De aandeelhouders van TNT hebben woensdag geen decharge verleend aan de raad van commissarissen van het bedrijf.

Investeerders toonden hiermee hun onvrede over beschermingsconstructies in de opzet van het nieuw te vormen TNT Express. Aandeelhouders stemmen later op de middag over de splitsing van TNT in twee nieuwe bedrijven: TNT Express en PostNL.

Diverse grote investeerders wezen tijdens de aandeelhoudersvergadering op een opeenstapeling van vergaande beschermingsconstructies bijTNT Express, die niet in het belang zouden zijn van aandeelhouders. Een woordvoerder van pensioenuitvoerder PGGM sprak in dit verband van een,,valse start'' van TNT Express als beursgenoteerd bedrijf. PGGM zag hierin overigens geen reden om geen goedkeuring te verlenen aan de raad van commissarissen, maar gaf wel aan tegen de splitsing van TNT te zullen stemmen.

Vertrekkend bestuursvoorzitter Peter Bakker sprak het beeld van een opeenstapeling van constructies tegen. ,,De constructies wijken niet wezenlijk af van de.regelingen die nu gelden bij TNT. Daarbij moeten we rekeninghouden met de belangen van alle stakeholders, ook die van de werknemers.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen