ANP17 aug '11 21:52

Dell trekt Wall Street naar beneden

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street wisten de aanvankelijke winsten woensdag niet vast te houden. Vooral technologiebedrijven moesten het ontgelden door de tegenvallende vooruitzichten die computerfabrikant Dell dinsdag na het slot van de handel presenteerde.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent lager op 11.397,04 punten. De brede S&P 500-index noteerde nagenoeg onveranderd op 1192,71 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte mede door de afstraffing van Dell met 0,7 procent tot 2506,99 punten.

Het aandeel Dell ging ruim 10 procent onderuit. Investeerders waren vooral ontstemd over de lagere omzetverwachting voor dit jaar, die Dell dinsdag naar buiten bracht. Het bedrijf vreest dat de IT-investeringen van de overheid en het bedrijfsleven afnemen als de economie verder verzwakt.

Hewlett-Packard

Ook andere computerbedrijven werden geraakt. Hewlett-Packard ging 4 procent onderuit en de fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems leverde 1,3 procent in.

De Amerikaanse leverancier van kantoorartikelen Staples presteerde daarentegen in het tweede kwartaal beter dan verwacht en verhoogde zijn winstverwachting voor dit jaar. Het aandeel noteerde na een vliegende start, met een winst van ruim 7 procent, echter 0,1 procent in de min.

Target

Winkelketen Target werd 2,5 procent meer waard, dankzij sterke resultaten in het afgelopen kwartaal. Eerder deze week kwamen andere grote winkelbedrijven als Wal-Mart en Home depot al met meevallende cijfers over de afgelopen periode.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg met 1 procent tot 87,55 dollar. De sterkere stijging van eerder op de dag werd geremd door het bericht dat de Amerikaanse olievoorraden afgelopen week onverwacht zijn gegroeid.

De euro werd woensdagavond voor 1,4450 dollar verhandeld, tegen 1,4430 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa.

Gerelateerde artikelen