ANP7 mei '11 07:20

Jodi Bieber krijgt prijs World Press Photo

EPA
EPA

AMSTERDAM (ANP) - Prins Constantijn reikt zaterdag de prijs voor de World Press Photo 2010 uit. De internationale jury koos als beste foto van vorig jaar het portret van de achttienjarige Afghaanse Bibi Aisha, opzettelijk verminkt na het weglopen bij haar man. Dat is een werk van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Jodi Bieber.

In totaal zonden 5.691 fotografen uit 125 verschillende landen 108.059 foto's in voor de 54e editie van World Press Photo. De jury deelt in negen categorieën de prijzen uit. Een selectie van het werk van de winnaars is tot en met 19 juni te zien in de Amsterdamse Oude Kerk.

Prins Constantijn is de beschermheer van de stichting World Press Photo die in 1955 in Nederland werd opgericht. De stichting ondersteunt professionele persfotografen en zet zich in voor persvrijheid en vrijheid van meningsuiting.

Bieber, die al eerder acht prijzen voor de World Press Photo heeft gewonnen, ontvangt 10.000 euro en een nieuwe camera. De prijsuitreiking vindt plaats in het Muziekgebouw aan het IJ.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen