ANP22 sep '11 06:43

Tweede dag algemene politieke beschouwingen

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte bijt donderdag vanaf 10.15 het spits af voor de tweede dag van de algemene politieke beschouwingen, het jaarlijkse debat in de Tweede Kamer over de miljoenennota.

Woensdag kwamen alle tien fractievoorzitters uitgebreid aan het woord. Vooral PvdA-fractievoorzitter Job Cohen en PVV-leider Geert Wilders vlogen elkaar in de haren. SP-leider Emile Roemer vond het optreden van Wilders zo erg, dat hij van Rutte eerst wil weten of die nog langer bereid is de PVV te gedogen in zijn samenwerking.

Het debat donderdag zal naar verwachting behalve over de gedoogconstructie grotendeels gaan over de stapeling van bezuinigingsmaatregelen, die volgens de oppositie kwetsbare groepen in Nederland onevenredig hard treffen. Ook de miljardensteun aan Griekenland zal hoog op de agenda staan.

Het debat zal naar verwachting tot diep in de avond, mogelijk tot in de nacht duren. PvdA-leider Job Cohen sloot woensdag niet uit dat hij aan het einde van het debat met een motie van afkeuring of wantrouwen komt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen