ANP5 mei '11 09:17Aangepast op 5 mei '11 09:43

ING neemt voortouw in AEX

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam ging donderdag na een aarzelende opening omhoog. ING was de sterkste stijger in de AEX-index na de bekendmaking van meevallende cijfers over het eerste kwartaal.

De AEX-index noteerde na ruim dertig minuten handel een winst van 0,3 procent op 357,10 punten. De MidKap won 0,4 procent tot 647,27 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen wonnen tot 0,6 procent.

Bank en verzekeraar ING boekte een winst van 1,38 miljard euro. De cijfers waren beter dan verwacht. ING herhaalde het voornemen om alle nog openstaande staatssteun uiterlijk in mei volgend jaar terug te betalen. Het aandeel won 2,6 procent.

Optimistisch

SBM Offshore klom 2,5 procent. De dienstverlener aan de olie- en gasindustrie maakte bekend gunstige marktontwikkelingen te zien en optimistisch te zijn over de orderinstroom dit jaar.

Heineken steeg 0,4 procent. De bierbrouwer heeft toestemming gekregen voor de overname van twee brouwerijen in Ethiopië.

Onrust

In Parijs zakte Société Générale 2,9 procent. De Franse bank zag de winst in het eerste kwartaal dalen door de onrust in de Arabische wereld.

In Frankfurt ging de producent van sportartikelen Adidas 3,4 procent omhoog. Adidas verhoogde zijn omzetverwachting voor 2011 na een goed eerste kwartaal.

Miljardenverlies

De Britse bank Lloyds Banking Group zakte in Londen ruim 5 procent. Het bedrijf leed een miljardenverlies in het afgelopen kwartaal.

De Europese Centrale Bank (ECB) neemt donderdag een rentebesluit. De rente zal naar verwachting worden gehandhaafd op 1,25 procent, na de renteverhoging in april. Ook de Britse centrale bank komt donderdag met een rentebesluit.

De euro stond op 1,4895 dollar tegen 1,4865 dollar bij het slot van de Europese handel op woensdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen