ANP6 mei '11 08:53Aangepast op 6 mei '11 09:25

Olieprijs blijft onder de 100 dollar

SINGAPORE (AFN) - De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie is vrijdagochtend na een kleine opleving opnieuw gedaald tot minder dan 100 dollar. Donderdag kelderde de olieprijs al 10 procent en kwam daarmee voor het eerst sinds medio maart onder dit niveau terecht.

Aanvankelijk herstelde de olieprijs vrijdagochtend tot een niveau van iets meer dan 100 dollar. Ook de prijs van Brent-olie ging weer even licht omhoog. Vlak na de opening van de Europese beurzen stond de 'Amerikaanse crude' echter weer 0,5 procent in de min op 99,30 dollar, terwijl de prijs van Brent-olie uit de Noordzee 0,3 procent daalde tot 110,50 dollar per vat.

De daling van donderdag was de grootste prijsdaling voor de Brent binnen een dag, voor de ruwe Amerikaanse ging het om de op een na grootste daling op een dag ooit. De fikse daling werd ingegeven door een dalende vraag, maar ook een duurdere dollar speelde een belangrijke rol. Uitlatingen van president Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank (ECB) trokken investeerders naar de dollar. Uit zijn woorden kon worden opgemaakt dat er op korte termijn geen renteverhoging in het verschiet ligt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen