ANP25 feb '11 08:26

Gamma heeft lek boven

HELMOND (AFN) - Textielbedrijf Gamma heeft na twee moeilijke jaren in 2010 koers kunnen zetten naar herstel. Dat was onder andere te danken aan een positiever economisch klimaat en lagere kosten. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Gamma haalde, dankzij winst- en omzetgroei bij alle onderdelen, een nettowinst van 73,8 miljoen euro. In 2009 leed het bedrijf een verlies van 69 miljoen euro. Gamma verkocht vorig jaar het onderdeel Vlisco met een boekwinst van 65 miljoen euro.

De omzet steeg van 490 miljoen euro in 2009 naar 582 miljoen euro vorig jaar. De stijging is voor 27 miljoen euro toe te schrijven aan valutaeffecten.

,,Het voorzichtige herstel van de economie en de spreiding van activiteiten in veel verschillende markten heeft Gamma geholpen de crisis het hoofd te bieden'', aldus het bedrijf. Gamma verwacht dat de trend van winst- en omzetgroei dit jaar doorzet.

Gamma wordt binnenkort van de beurs gehaald door de investeerders Gilde en Parcom. Zij nemen het bedrijf over voor 29 euro per aandeel en hebben vrijwel alle aandelen in handen. Go Acquisition, het overnamevehikel van de investeerders, voert gesprekken met Euronext over de beeïndiging van de beursnotering.

Gerelateerde artikelen