ANP2 dec '11 13:44

ING had tussen 4 en 5 miljard over voor ABN

DEN HAAG (AFN) - ING was in september 2008 mogelijk bereid geweest om het ABN Amro-deel van Fortis over te kopen voor een bedrag van 4 à 5 miljard euro. Fortis wilde tussen de 7 en 8 miljard euro hebben. Dat bleek donderdag uit het verhoor van ING-topman Jan Hommen bij de parlementaire enquêtecommissie.

Het was ING al snel duidelijk geworden dat overname van de Fortis Groep niet aantrekkelijk was. Daar waren de liquiditeitsproblemen te groot. Over een mogelijke overname van het ABN Amro-deel werd serieus gedacht maar er is nooit een bod gedaan. ING kreeg onvoldoende inzicht in de precieze cijfers van ABN.

Het nadenken over een overname van ABN binnen de top van ING werd onmiddellijk afgebroken toen de koers van ING op maandag 29 september sterk daalde door een foto van Fortis-topman Filip Dierckx op de zondag ervoor. Op de papieren onder zijn arm leek het dat ING 10 miljard zou willen betalen voor ABN. Beleggers reageerden daar maandag slecht op. ,,Wij hebben toen meteen gezegd: we stoppen ermee'', aldus Hommen.

Gerelateerde artikelen