ANP7 mrt '11 07:40

Overzicht ochtendkranten 7 maart

HET FINANCIEELE DAGBLAD

Postbedrijf wil accijns op zakelijke post

Er moet een tijdelijke accijns worden geheven op zakelijke post om de arbeidsvoorwaarden in de postsector te verbeteren. Het is de enige manier om het fonds op te zetten dat de commissie-Vreeman begin dit jaar voorstelde als oplossing voor de impasse op de postmarkt. Dat stelt de werkgeversorganisatie van de nieuwe postbedrijven WPN.

Geen 'groene bonus' voor Shell-top

De Shell-top loopt 10 procent van zijn bonus over 2010 mis door de verwijdering van het bedrijf uit de duurzaamheidsindex van Dow Jones. Dat heeft commissaris Hans Wijers, die bij Shell over de beloningen gaat, in een brief meegedeeld aan de aandeelhouders van het olie- en gasbedrijf.

DE TELEGRAAF

VVD dreigt bonusbanken

De VVD wil dat de Nederlandsche Bank preventief maatregelen neemt bij banken die te royaal zijn met beloningen. De toezichthuder zou bijvoorbeeld met de bankvergunning kunnen zwaaien.

OVERIG NIEUWS

Marineschepen (de Volkskrant)

Een grote Defensie-order waar de Nederlandse scheepswerf Damen Schelde op hoopt, is volgens de Volkskrant het voornaamste economische belang achter het bezoek van koningin Beatrix aan Oman. Het gaat om de levering van vier marineschepen ter waarde van honderden miljoenen euro's. Het staatsbezoek van de koningin is uitgesteld wegens de onrust in Oman. Beatrix heeft wel een privédiner met sultan Qaboos bin Said al-Said.

Kunst zoek (Metro)

Duizenden kunstwerken uit de collectie van de rijksoverheid zijn zoek, schrijft Metro. Een zoektocht door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed binnen ministeries, musea, gemeenten en provincies heeft de afgelopen jaren weinig opgeleverd. Het gaat om onder meer werk van zeventiende-eeuwse schilders en van de Cobrabeweging. Veel kunstwerken zijn waarschijnlijk zoek geraakt bij verhuizingen.

Zwarte lijst (AD)

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat er snel een Europese zwarte lijst voor medici komt, nu opnieuw blijkt dat blunderende artsen in het buitenland ongestoord kunnen doorwerken. Het VPRO-radioprogramma Argos onthulde zaterdag dat een chirurg die ernstige fouten maakte in Nederlandse ziekenhuizen, nu bij een ziekenhuis in Aberdeen werkt. Nederland heeft al een zwarte lijst voor medici, maar een Europese zwarte lijst bestaat nog niet.

Wipkippen saai (De Telegraaf)

Veel kinderen vinden buurtspeelplaatsen met wipkippen, glijbanen en schommels saai. Dat zegt directeur Rob van Gaal van buitenspeelorganisatie Jantje Beton in De Telegraaf. ,,We hebben 50.000 van die plekken in ons land en onze jeugd maakt er amper gebruik van'', zegt Van Gaal. ,,De plekken en toestellen zijn prijzig in aanschaf en onderhoud. Ik zou bijna zeggen, geef me een bulldozer. Ik pleit niet voor kale pleintjes, maar voor speeltuintjes met spanning, avontuur en fantasie.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen