ANP21 sep '11 07:01Aangepast op 21 sep '11 13:21

Troika praat verder met Griekenland

ATHENE (AFN) - Een trojka van inspecteurs van de EU, het IMF en de Europese Centrale Bank (ECB) gaat de gesprekken met Griekenland volgende week voortzetten. Dat maakte het Griekse ministerie van Financiën woensdag bekend.

De gesprekken worden gevoerd in Washington, waar de Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos aanwezig is bij de bijeenkomst van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds.

Een team inspecteurs van de trojka gaat naar Griekenland om de financiële ontwikkelingen in het land verder te onderzoeken. De inspectie is belangrijk.

Stevig ingrijpen

De Griekse overheid moet stevig ingrijpen om een faillissement te voorkomen en in aanmerking te komen voor een volgende tranche van 8 miljard euro uit het steunpakket voor het noodlijdende land.

Griekenland komt woensdag met een plan om afgesproken bezuinigingsmaatregelen verder naar voren te halen om voor het steunpakket in aanmerking te komen. Venizelos gaf geen details over de maatregelen, maar zei dat er weinig ruimte was om de inkomsten te verhogen, wat erop wijst dat hij niet zou aandringen op nieuwe belastingverhogingen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen