ANP10 mrt '11 07:52

Fornix zoekt naar partner

LELYSTAD (AFN) - Biotechnologie Fornix BioSciences is nog steeds op zoek naar een fusiepartner of een partij voor een omgekeerde overname. Dat maakte het bedrijf donderdag, bij de presentatie van de definitieve cijfers over 2010, bekend. Het bedrijf verkocht afgelopen jaar al haar activiteiten en wordt nu een lege huls op de beurs met een flinke kaspositie.

Fornix ziet fusie of omgekeerde overname als de voorkeursoptie. Mocht dat niet realiseerbaar zijn, zou het bedrijf tot liquidatie kunnen overgaan. Fornix verwacht op basis van de huidige financiële situatie de komende twee jaar nog wel het beperkte kostenapparaat te kunnen financieren. Omdat de kosten sterk zijn gereduceerd is de tijdsdruk voor het vinden van een geschikte kandidaat kleiner geworden.

Fornix verkocht in de zomer zijn allergiedivisie en kwam in december overeen de activiteiten op het gebied van Medische hulpmiddelen (Laprolan) van de hand te doen. De aandeelhouders moeten eind maart deze verkoop nog wel goedkeuren.

Over 2010 kwam de omzet nog uit op 22,5 miljoen euro, een daling van 40 procent ten opzichte van 2009. De nettowinst steeg dankzij een boekwinst op de verkoop van de Allergiedivisie tot 13,6 miljoen euro. Dat is 23 procent meer dan in het jaar daarvoor. De kaspositie aan het einde van 2010 was 10,7 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen