ANP11 dec '11 13:42Aangepast op 11 dec '11 20:55

Geen problemen met nieuwe NS-dienstregeling

UTRECHT (ANP) - De invoering van de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen is zondag vrijwel probleemloos verlopen. Dat zei zondagavond een woordvoerder van de NS.

Er waren wel problemen in Amsterdam met de borden die de actuele reisinformatie door moesten geven. ,,Maar die problemen waren in de loop van zondagmiddag opgelost. De NS riep op Amsterdamse stations zondag iets nadrukkelijker om tegen welke veranderingen reizigers aan konden lopen.

De NS heeft met name in de Randstad wijzigingen doorgevoerd en ook regionale vervoerders hebben tijden aangepast.

Gebruikelijk

Rotterdamse vervoerder RET en Utrechtse collega GVU reden ook vanaf zondag volgens een nieuwe dienstregeling. In Den Haag rijden de trams, bussen en Randstadrail pas maandag volgens het nieuwe boekje. In Amsterdam verandert de dienstregeling pas op 1 januari.

Het is gebruikelijk dat vervoerders op de tweede zondag van december de dienstregeling aanpassen. De nieuwe tijden zijn via internet en op de stations te lezen. Omdat meer treinen via de hogesnelheidslijn gaan rijden, is onder meer de dienstregeling tussen Rotterdam, Den Haag, Leiden, Haarlem, Schiphol en Amsterdam aangepast.

Gerelateerde artikelen