ANP6 dec '11 15:02

Kamer ziet komst imam helemaal niet zitten

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid in de Tweede Kamer is gekant tegen de komst van de Marokkaanse imam Mohamed al-Maghraoui naar een conferentie in de Haagse As Soennahmoskee. De man zou bepaald geen bezwaar hebben tegen het uithuwelijken van meisjes van 9 jaar.

,,Hij zou niet welkom moeten zijn'', aldus voorlichter Pim van Strien namens de VVD-fractie ,,Als hij toch spreekt in de As Soenah, dan moet de moskee direct sluiten'', twittert Geert Wilders van de PVV, die ook geen visum voor de man wil. Evenmin als Kamerlid Ahmed Marcouch van de PvdA, die de uitnodiging 'onbegrijpelijk' vindt.

Tofik Dibi van GroenLinks vindt de uitgangspunten van de imam 'weerzinwekkend en walgelijk', maar wil hem niet meteen tegenhouden. ,,Zijn komst is een kans voor vrijzinnige moslims om de machtspositie van dit soort mannen te doorbreken. Het is bemoedigend te zien hoeveel islamitische Nederlands via sociale media deze man geen warm welkom, maar een koude douche geven. Ik zal het kabinet vragen alert te zijn op de uitspraken van de imam tijdens het congres.''

Gerelateerde artikelen