ANP25 mei '11 10:35Aangepast op 25 mei '11 10:51

'Unilever verhoogt toch prijzen in China'

PEKING (AFN) - Consumentengoederenfabrikant Unilever heeft de prijzen van een aantal producten in China verhoogd. Dat gebeurde amper drie weken nadat het Chinese planbureau het bedrijf een boete had opgelegd, omdat het over de prijsverhoging had gesproken. Dat meldde de Chinese krant Guangzhou Daily woensdag.

Unilever wilde niet reageren op het bericht.

De krant citeert supermarktmedewerkers aan wie Unilever heeft verteld dat de prijzen van shampoo en douchegel van de merken Lux en Hazeline met ongeveer 10 procent worden verhoogd.

Inflatie

Volgens het Chinese planbureau, dat Unilever een boete gaf van omgerekend 211.000 euro, heeft Unilever met de opmerkingen over prijsverhogingen de inflatieverwachtingen voor consumenten versterkt, wat voor verstoringen in de markt zorgde. De Chinese overheid probeert er alles aan te doen om de inflatie in het land in te dammen.

Unilever kampt met hogere kosten door flink gestegen grondstofprijzen. Het concern stelt deze te willen doorberekenen, maar niet bij alle producten of in alle markten. Het Nederlands-Britse bedrijf zei begin mei toen het de boete kreeg opgelegd, het besluit te accepteren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen